O salată sățioasă și super sănătoasă! Este preferata mea alături de un pește gătit la cuptor – la cină ori la prânz, puteți crea meniul perfect!
Ingrediente
- 250 g semințe de hrișcă
- cca 430 ml apă
- 30 semințe de dovleac
- 30 g miez de semințe de floarea soarelui
- 30 g miez de nucă, rupt bucățele
- 1 legătură mare de pătrunjel, tocat
- 2 – 3 linguri de ulei de măsline
- câțiva stropi de zeamă de lămâie, după gust
- cca 140 g iaurt, pentru servit – opțional
- sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare

Semințele și nucile se rumenesc ușor într-o tigaie mică, apoi se lasă să se răcească.
Hrișca spălată și scursă se usucă într-o cratiță de cca 1,5 litri cu baza dublă – se lasă la foc încet câteva minute, până începe să se rumenească.
Se adaugă apa și se fierbe la foc cât mai mic. Se acoperă cratița cu capacul.
Când a scăzut apa, se afânează hrișca cu o furculiță, apoi se răstoarnă într-un vas cu suprafața mare. Se asezonează cu ulei, zeamă de lămâie, sare și piper.
După ce s-a răcit se adaugă pătrunjelul tocat, semințele și nucile.
Salata se servește cu iaurt grecesc sau simplă – cu pește la cuptor este meniul meu preferat! Poftă bună!