O salata estivala cu rosii, branza feta, ulei de masline, oregano si marar proaspat.De multe ori inlocuiesc rosiile de gradina (cam rare) cu rosiile cherry sau prunisoare — totodata putem adauga cateva frunze de salata verde.
Ingrediente – Salata greceasca (2 persoane)
- 4 rosii medii
- 8 – 10 rosii cherry, prunisoare
- 2 castraveti mici
- 1 ceapa rosie mica
- 1/2 ardei gras verde
- o mana de masline kalamata
- 200 g branza feta
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita otet din vin alb
- cateva fire de marar
- sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
Mod de preparare – Salata greceasca
Intr-un castron punem rosiile taiate felii mici, ceapa taiata julien, castravetii si ardeiul, taiati felii si o mana de masline.
Asezonam cu sare, piper, ulei de masline si otet, apoi amestecam usor.
Montam salata in farfurii adanci, apoi punem deasupra cate o felie de branza feta — asezonam cu oregano, marar proaspat si un strop de ulei de masline. Servim cu felii de paine usor rumenite. Pofta buna!