Sandwich cu spanac, ou si cascaval

Posted on feb. 15, 2016 in MIC DEJUN

DSC_0223-001

Un mic dejun plin de savoare — sandvișuri cu spanac, ouă, brânză și verdeață proaspată, servite cu roșii și castraveți. Spanacul poți să-l gătești cu o zi înainte, timpul de preparare al micului dejun fiind de câteva minute.

DSC_0270-001
Ingrediente – Sandwich cu spanac, ou si cascaval (5 persoane)
  • 10 felii pâine albă sau neagră
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 5 ouă proaspete, de preferat de la găini de curte
  • 100 g brânză Edam, Guda sau un cascaval de calitate bună
  • 5 linguri de parmezan proaspăt ras, cca 75 g
  • 2 – 3 fire de ceapă verde, tăiate rondele
  • 1 legătură de mărar proaspăt
  • 3 – 4 roșii și 2 – 3 castraveți, pentru servit
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit
Pentru spanac
  • 500 g spanac congelat cu frunze întregi sau cca 1 kg de spanac proaspăt
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 lingurițe de unt, cca 25 g, plus 1 lingură de ulei de măsline
  • un vârf de linguriță oregano uscat
  • un varf de linguriță nucșoară rasă
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit
Mod de preparare – Sandwich cu spanac, ou si cascaval
Spanacul inabusit cu unt, usturoi, nucsoara si oregano

Într-o cratiță înăbușește spanacul înghețat 10 – 15 minute la foc mic.

Dacă folosești spanac proaspăt, spală bine frunzele, apoi înăbușește-le în sucul propriu 5 – 7 minute. În altă variantă poți blanșa spanacul. Îl treci 1 – 2 minute prin apă clocotită, dar își pierde din vitamine.

Într-o tigaie pune uleiul de măsline, untul, usturoiul tocat, nucșoara rasă, oregano și puțină sare. Sotează totul 1 – 2 minute la foc mic, apoi adaugă spanacul, gătit preliminar (scurge spanacul de excesul de apă).

Asezonează cu sare și piper. Gătește spanacul încă 10 minute la foc mic.

Ouă ochiuri la tigaie cu ceapă verde și cașcaval — într-o tigaie antiaderentă încalzește ușor 2 linguri de ulei de măsline, apoi adaugă ouăle (focul să fie la mic). Presară deasupra 1/2 din ceapa verde, brânza rasă și puțin mărar tocat.

DSC_0174
DSC_0162

Gatește ouăle 3 – 4 minute, îndepărtează tigaia de pe foc și las-o acoperită cu capacul, cca 1 minut.

Pregătește sandvișurile — într-o tigaie gril rumenește ușor feliile de pâine. Pune între ele spanacul cald, presărat cu 3 linguri de parmezan ras. Deasupra pune oul cu cașcaval.

Montează sandvișurile în farfurii și asezonează cu parmezan ras, ceapă verde și mărar proaspăt — servește cu roșii și castraveți. S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

DSC_0223-002
DSC_0270-001

# # # #

Reply

*