Snitele de pui condimentate cu usturoi, oregano si paprika, servite cu sweet chili sauce.
Ingrediente – Snitele de pui (cca 16 bucati)
- 500 g piept de pui, dezosat si fara pielite
- 2 linguri ulei de masline
- 1 – 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
- 1 lingurita oregano sau cimbru uscat
- 1/2 lingurita boia dulce de ardei sau un mix de boia iute si dulce
- ulei pentru prajit
- thai sweet chili sauce, pentru servit
- sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
Compozitia de snitele
- 2 oua mari
- 200 ml lapte integral
- 130 – 150 g faina alba + cateva linguri pentru tapetat suvitele de pui
- sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
Mod de preparare – Snitele de pui
Taiem pieptul de pui suvite lungi de cca 7 – 8 cm si groase de cca 2 cm.
Condimentam suvitele de pui cu sare, piper, cimbru sau oregano uscat, usturoiul zdrobit si ulei de masline. Punem carnea intr-un castron, acoperit cu folie alimentara.
Tinem carnea la frigider cel putin 2 ore sau peste noapte.
Intr-un castron batem usor ouale cu telul, asezonam cu sare si piper, apoi adaugam faina si laptele. Omogenizam bine astfel incat sa obtinem o compozitie putin mai groasa ca cea de clatite.
Incingem circa 200 ml ulei intr-o tigaie mai inalta cu diametrul de cca 15 – 20 cm.
Tavalim bine bucatile de pui prin faina (indepartam feliile de usturoi), apoi le trecem prin compozitia de ou. Prajim snitelele in uleiul incins la foc mediu, 2 – 3 minute pe fiecare parte.
Scoatem snitelele pe prosoape absorbante de hartie. Dupa ce s-au racit putin, le condimentam cu boia de ardei, oregano si 1 – 2 catei de usturoi, zdrobiti usor cu lama cutitului.
Servim snitelele calde cu sos usor picant, cu legume, diferite salate sau in sandvisuri. Pofta buna!