Spaghetti cu legume si soy sauce

Posted by on aug. 2, 2015

SAM_5956

Spaghetti cu legume, gatite in stil chinezesc, cu sos de soia, ghimbir, usturoi, ardei iute si sos de stridii.

Legumele le saltam usor in aer sau le amestecam cu spatula de lemn la intervale mici de timp. Radacinoasele le taiem in bucati mai subtiri fata de legumele mai fragede, taiate in bucati mai groase.

SAM_5963

Ingrediente – Spaghetti cu legume si soy sauce (3 persoane)
  • 250 g spaghetti italiene din grau dur (Barilla, Agnesi)
  • 3 linguri ulei de arahide (peanut oil — groundnut oil) sau ulei de floarea soarelui
  • cca 2 lingurite ulei de susan rafinat (raw sesame oil)
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
  • 1/2 ardei iute, curatat de seminte si taiat rondele
  • 1 bucata de 4 – 5 cm ghimbir proaspat, curatat si tocat marunt (ori ras pe razatoarea fina)
  • 2 morcovi, cca 200 g
  • 2 ardei capia rosii sau ardei grasi, cca 250 g
  • 2 dovlecei zucchini, cat mai subtiri, cca 300 g
  • 2 fire de ceapa verde plus cateva codite verzi, pentru servit
  • 3 linguri boabe fierte de porumb
  • sare de mare si piper negru, proaspat macinat
  • 1/4 lamaie, pentru servit
  • 1 ligurita seminte de susan, pentru servit
Pentru sos
  • 3 linguri soy sauce (sos de soia), plus 1 lingura soy sauce dark
  • 1 lingura oyster sauce (sos de stridii)
  • 1 lingura otet de orez
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingurita de corn flour (amidon de porumb)
  • 1 lingura de apa
Mod de preparare – Spaghetti cu legume si soy sauce

SAM_5919-001

Legumele curatate si spalate le taiem betigase de cca 4 cm. Ceapa verde o taiem rondele mici pe diagonala.

Pentru sos, amestecam intr-un castron toate ingredientele — sosul de soia, sosul de stridii, mierea, otetul de orez, 1 lingura de apa si amidonul de porumb.

Intr-o tigaie mare incalzim usor uleiul de arahide sau floarea soarelui si 1 lingurita de ulei de susan — adaugam ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute, apoi sotam totul 2 – 3 minute la foc mic.

Adaugam morcovul si sotam 1 minut la foc mare, stopind cu 1 – 2 lingurite de apa — apoi punem ardeii, dovleceii, ceapa verde si sotam inca 2 – 3 minute. La urma amestecam putin sosul si il turnam peste legume.

Gatim legumele cu sosul 1 minut la foc mare, amestecand usor cu o spatula de lemn. La urma punem si boabele de porumb.

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet — le strecuram, dupa care le stropim cu 1 lingurita de ulei de susan.

Amestecam usor legumele cu spaghetele fierte aldente, adaugand cativa stropi de zeama de lamaie si putina apa de la paste, daca e nevoie — echilibram gustul cu sare si piper.

SAM_5922

Servim imediat spaghetele cu legume crocante si sos de soia, presarate cu codite de ceapa verde si seminte de susan. Pofta buna!

Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.