Daca va place gustul picant, trebuie sa incercati macar o data aceasta friptura de pui aromata, bogata in plante condimentare. Sosul Worcestershire (Lee&Perrins) da o savoare placuta carnii si in acelasi timp o fragezeste.
Ingrediente – Spicy chicken (5 portii)
- 10 copanele de pui (sau 5 pulpe de pui taiate in jumatate), crestate pe ambele parti
- 2,5 linguri Worcestershire sauce
- ulei de floarea soarelui, pentru prajit
- 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
- 1 lingurita rasa scortisoara macinata
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
- 1 lingurita chimion macinat (a nu se confunda cu chimen)
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 – 2 ardei iuti, curatati de seminte si taiati rondele subtiri
- 2 linguri ulei de masline
- sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
Mod de preparare – Spicy chicken
Intr-un vas amestecam toate condimentele — asezonam carnea de pui cu sare si piper, apoi cu mixul de condimente, 1 lingura Worcestershire sauce si uleiul de masline. In locurile unde s-a crestat carnea, se pun rondelele de ardei iute.
Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il dam la frigider cel putin 2 ore sau peste noapte.
Scoatem carnea de la rece si o lasam cca 30 minute la temperatura camerei.
Incalzim o tigaie la foc mediu spre mare, punem putin ulei, apoi prajim bucatile de pui pe ambele parti, cca 10 minute. Adaugam sosul Worcestershire ramas si gatim inca 1 – 2 minute.
Transferam carnea intr-un vas termorezistent si acoperim cu un capac sau folie de aluminiu. Introducem vasul in cuptorul preincalzit la 220ºC, cca 25 de minute. Indepartam folia ultimele 5 minute pentru a se rumeni carnea mai bine.
Putem servi friptura de pui cu orez, cartofi natur sau diferite salate. Pofta buna!
Doina Loizidou
8 iulie 2016Delicious …!!!!