Supa de vita cu taitei de casa

Posted by on ian. 17, 2016

DSC_0075-003

O portie de sanatate!!!

O zama gustoasa cu carne de vitel, legume, taitei de casa si verdeata proaspata. Imi place sa adaug si putin mujdei de usturoi sau ardei iute, supa fiind mai savuroasa.

DSC_0104-003

Ingrediente

  • rasol de vitel si cap de piept, cam 2,5 kg in total
  • 3 cepe mari, cca 400 g
  • 3 morcovi, cca 350 g
  • 1 radacină de patrunjel si una de pastarnac, în total 200 g
  • 400 g radacina de telina
  • cca 15 boabe de piper negru
  • frunze proaspete de patrunjel
  • mujdei de usuroi sau ardei iuti, pentru servit
  • sare de mare, piper negru proaspat macinat

Taitei de casa (reteta aici)

  • 2 oua mari
  • 200 g faina alba
  • 1 lingurita ulei de masline
  • un varf de lingurita sare

Mod de preparare

DSC_0075-003

Spalam carnea printr-un jet de apa rece. Rasolul il lasam intreg sau taiat felii groase. Capul de piept il taiem in bucati mai mari — legumele curatate si spalate le taiem in jumatati (telina o taiem felii mai groase).

DSC_0367
DSC_0350

Intr-o oala mare punem carnea de vită cu 4 litri de apa rece si 2 lingurite de sare. Cand da in clocot, indepartam spuma si lasam sa fiarba la foc incet, 30 de minute.

In continuare adaugam legumele taiate in jumatati si boabele de piper negru. Acoperim oala cu capacul si lasam totul sa fiarba inca aproximativ 2 ore, la foc mic.

DSC_0515

Cand carnea este fiarta, strecuram supa printr-o sita fina. Dupa ce s-a racit putin, cu ajutorul unei linguri indepartam grasimea care se formeaza la suprafata.

Alegem carnea de pe oase si o pastram intr-un castron impreuna cu morcovii si telina.

Punem din nou oala pe foc si cand supa incepe sa dea in clocot, adaugam taiteii, scuturati de faina prin sita.

DSC_0005-002

Gatim inca 3 – 4 minute, luam oala de pe foc, apoi adaugam carnea si legumele fierte (morcovii si telina). Echilibram gustul cu sare si piper.

Pentru un aspect mai ingrijit, punem carnea si legumele separat, in 2 vase potrivite, adaugand peste ele putina zeama, cat sa le cuprinda — cand stam la masa, incalzim supa, iar separat intr-o cratita mica, carnea cu legumele.

Servim supa de vita cu taitei de casa, legume si frunze de patrunjel, tocate marunt. Deasemenea, putin mujdei de usturoi sau ardei iute da o savoare placuta supei. Pofta buna!

# # #

Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.