Tiramisu

Posted by on apr. 23, 2020

Tiramisu clasic, un desert delicios și ușor de preparat. Pentru petreceri, poți alege porții individuale, montând straturile de pișcoturi cu cremă și cacao, în pahare elegante.

Este foarte important să folosim ouă proaspete, de preferat de la țară. Cafeaua pentru pișcoturi am ales să nu o îndulcesc — astfel se creează contrast, alături de crema dulce.

Ingrediente – 8 porții

  • 340 g de pișcoturi italiene (savoiardi) — cam 40 de bucăți
  • 5 ouă proaspete de la găini crescute la curte
  • 160 g de zahăr
  • 420 g de mascarpone
  • 35 g de cacao amară
  • 500 g de cafea rece, neîndulcită

Mod de preparare – vas de cca 32 x 22 cm

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Separă gălbenușurile de albușuri, în două castroane mai înguste și puțin înalte.

Cu ajutorul unui mixer electric, bate gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când obții o cremă netedă și pufoasă (cca 8 minute). Încorporează brânza mascarpone, ametecând cu mixerul electric, la viteză mică.

În alt castron bate albușurile cu zahărul rămas, până când obții o spumă albă și cremoasă (adaugă zahărul când spuma începe să se formeze).

Încorporează albușul bătut (câte puțin) în compoziția de mascarpone, amestecând ușor cu o paletă.

Înmoaie pișcoturile în cafea (câteva secunde), aranjându-le în vas, într-un singur strat. Întinde deasupra jumătate din cremă, și niveleaz-o ușor cu lingura, fără să apeși.

Presară jumătate din pudra de cacao pe toată suprafața vasului  — cerne direct cu o strecurătoare mică.

Repetă încă o dată straturile, aranjând pișcoturile în sens opus, celui anterior. Straturile cu pișcoturi și cremă ar trebui să fie aerate.

Acoperă vasul cu folie de aluminiu și lasă-l în frigider cel puțin 3 ore. S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

# # #

Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.