Un desert racoritor cu crema de iaurt si frisca
Ingrediente (forma cca 23/13 cm, 6 – 8 portii)
- 200 g piscoturi (pavesini)
- 400 g iaurt, minim 3% grasimi
- 200 g smantana dulce pentru frisca, grasimi 30 – 35%
- 70 g zahar pudra
- 1 ceasca de cafea neindulcita
- 2 linguri cacao + 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Crema de iaurt — Intr-un castron amestecam usor iaurtul cu zaharul pudra. Cu ajutorul unui mixer, batem frisca (trebuie sa fie foarte rece). Incorporam iaurtul indulcit in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.
Preparam o ceasca de cafea fara zahar, o lasam sa se raceasca, apoi o turnam intr-un bol.
Intr-un vas dreptunghiular asezam 1 strat de piscoturi (pe lungimea formei), trecute prin cafea, un strat de crema si deasupra presaram putin din amestecul de cacao si scortisoara.
Continuam in acelasi mod, astfel incat la final sa obtinem 3 straturi de piscoturi, crema de iaurt si amestec de cacao cu scortisoara.
Dam prajitura la rece pentru cel putin 5 – 6 ore. Savurati cu placere!